«
Sunteti aici :: Noutati - Evenimente
Cine suntemConducerea IFA RomaniaSeminarii / EvenimentePublicatiiCum ma inscriuYINLegaturi utileNoutati - EvenimenteNoutati - Publicatii
IFA Central
DocumenteLista membriUtilizatori forumForum
Noutati - Evenimente

Pagina 3 din 6   
1 2 3 4 5 next 5 pages »

28 Martie 2013
Adunarea Generala a Membrilor IFA

In ziua de 27 Aprile 2013, la ora 10.00 va avea loc Adunarea Generală a Membrilor IFA Romania. Locul de desfasurare a acesteia este Intrarea Pielari, Nr. 1, Etaj 4.

Ordinea de zi privind problemele supuse votului dvs. este urmatoarea:

1. Aprobare Raport anual al IFA Romania pe anul 2012

2. Aprobare situatii financiare ale IFA Romania pe anul 2012

3. Aprobarea programului de activitate a IFA Romania pe anul 2013

4. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2013

5. Strategia IFA Romania pentru 2013-2016

6. Diverse

Va rugam sa confirmati participarea dvs. pana la data de 25.04.2013. Mentionam ca aceasta informatie ne este necesara din considerente organizatorice pentru o cat mai buna gestionare a acestui eveniment.

IFA România organizeaza o conferinta cu ocazia adunarii generale. Va rugam sa gasiti atasat invitatia.


Download Adunarea_generala_a_membrilor_ifa_2988.pdf


27 Noiembrie 2012
Evenimente IFA Romania - Noiembrie 2012

In luna noiembrie 2012 IFA Romania a organizat o serie de evenimente ce au avut ca obiectiv prezentarea celor mai importante modificari din legislatia fiscala nationala si internationala.

In data de 15 noiembrie 2012, amfiteatrul Basilescu al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti a găzduit Conferinţa IFA România. Aşa cum am fost obisnuiti, in cadrul conferintei au fost abordate doua subiecte importante, unul dintre acestea, s-a axat pe legislatia fiscala internationala si a fost prezentat de prof. Jacques Malherbe - Professor of law emeritus Catholic University of Louvain si Avocat (Partner, Liedekerke, Brussels) împreuna cu dl. Ing. Ec. Nanu Bogdan, Partner - Associated Business Advisors.

Prof. Jacques Malherbe a prezentat ultimele modificari din legislatia fiscala internationala privind impozitarea profiturilor in tratatele privind dubla impozitare. S-a discutat despre sediul permanent si particularitatiile privind santierele de constructii, exceptii si particularitati. Au fost evidentiate particularitatile din statele membre ale Uniunii Europene si din legislatia OECD privind sediile permanente. Importanta si impactul sediului permanent al persoanei fizice. S-a dezbătut cu interes subiectul privind contractul de comision si filiale societatilor pentru a evidentia modalitatea de recunoastere a acestora la nivel international. Diferentele intre dreptul cutumiar si dreptul civil precum si speta Zimmer SAS.

S-a precizat propunerea OECD cu privire la sediile permanente aferente serviciilor, precum noul articol 7 din OECD cu privire la atribuirea profitului aferent sediului permanent.

Alte aspecte pe care Prof. Jacques Malherbe le-a comunicat participantilor la conferintă a vizat schimbul de informatii si paradisurile fiscale precum si rolul acestora in declansarea crizei economice.

Dl. Ing. Ec. Nanu Bogdan, a prezentat cele mai importante aspecte cu privire la tratatul de evitare a dublei impuneri dintre România si Moldova, cum se poate optimiza costul fiscal pentru filialele din Moldova dar si riscurile care pot să reconsidere activitatea si să majoreze costul fiscal.

Cea de a doua prezentare din cadrul conferintei a fost dedicată noului sistem de TVA la incasare, prezentarea a fost sustinuta de asist.univ.drd. Florin Dobre, Secretar General IFA Romania şi de lect.univ.dr. Florentin Caloian, Presedinte CECCAR – Filiala Bucuresti. A fost explicat mecanismul de functionare a noului sistem de TVA si s-au evidentiat dificultatile de implementare. Au fost expuse neconcordante cu privire la neutralitatea TVA care contravine legislatiei comunitare, problemele privind afectarea de sistemul TVA la încasare a partenerilor de afaceri care nu aplica sistemul TVA la incasare. De asemenea este posibil ca unele IMM sa nu fie avantajate de sistemul TVA la incasare si sa prefere aplicarea regulilor generale privind TVA. In alte state membre ale UE sistemul TVA la incasare este optional, spre deosebire de acestea, in Romania acest sistem este obligatoriu. De asemenea contribuabilii care nu aplica sistemul TVA la incasare vor fi afectati de acest sistem daca au tranzacţii cu contribuabili din regimul special de TVA, acestia fiind si ei obligati sa intocmeasca registre complexe.

Alte evenimente organizate de IFA filiala Romania in cadrul YIN (Reteaua de tineri IFA), au fost cele dedicate tinerilor, fiind organizate la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Universitatea Valahia din Targoviste. Eu fost prezentate doua teme, iar expunerea a avut un grad de dificultate progresiv, s-au prezentat mai intai aspectele generale legate de temele respective, urmand ca spre final aspectele prezentate sa fie mai tehnice pentru a ajuta si masteranzi si doctoranzii: una pe impozite directe, legata de optimizarea impozitarii veniturilor obtinute de persoanele fizice, sustinuta de lect.univ.dr. Emilian Miricescu, Responsabil YIN în care s-au prezentat cele mai bune solutii pe care contribuabilii persoane fizice le pot adopta pentru a impozita veniturile obtinute prin contract de munca, contract/conventie civila, contract privind plata drepturilor de autor, P.F.A., I.I.sau IF.

Cea de-a doua tema prezentată în cadrul YIN a vizat sistemul TVA la incasare si a fost prezentată de dl asist.univ.drd. Florin Dobre si de dna conf.univ.dr. Mihaela Teodorescu. Domnul Florin Dobre a prezentat principiile sistemului TVA la incasare, iar doamna Mihaela Teodorescu a prezentat impactul pe care regimul special de TVA îl are asupra finantarii activitatii de exploatare a intreprinderii. S-au identificat influentele noului sistem de TVA asupra Nevoi de fond de rulment pentru exploatare, cu impact asupra duratei medie de rotatie a fiecarui element al NFRE exprimata in zile (rata de rotatie partiala) si a Rata de structura (ponderea componentei valorice specifice in cifra de afaceri). De asemenea au mai fost prezentate situatiile in care societatea are nevoie de finantare suplimentare pentru a finanta TVA pe care o colecteaza si trebuie sa o vireze la bugetul de stat.


05 Noiembrie 2012
Conferinta IFA Romania

Stimate Domn/Stimata Doamna

Prin prezenţa va aducem la cunostinta organizarea conferintei IFA Romania in data de 15 noiembrie 2012, ora 1600, în amfiteatrul Bazilescu al Facultatii de Drept a Universitaţii din Bucuresti, bulevardul Mihail Kogălniceanu, et.1.

Conferinta are doua teme principale, astfel:

1. Modificari si dezvoltari recente in fiscalitatea internatională: The new O.E.C.D. concept of profits attributable to permanent establishments. Exchange of information. Foreign account tax compliance act. Rubik Agreements.

Speaker: Prof. Jacques Malherbe, Universitatea din Louvain (K.U. Leuwen), avocat la Liedekerke, Wolters, Waelbroeck, Kirkpatrick Bruxelles.

Studiu de caz: Sediul Permanent prin prisma Conventiei pentru evitarea dublei impuneri România – Republica Moldova – Analiza SWOT.

Speaker: Ing. Ec. Nanu Bogdan, Partner - Associated Business Advisors.

2. Modificari ale regimului TVA în 2012 şi 2013

Speaker: Asist.univ.drd. Florin Dobre, A.S.E. Bucuresti, Secretar General I.F.A. România.

Moderator: Lect.univ.dr. Florentin Caloian - presedinte filiala C.E.C.C.A.R. Bucureşti.

Conferinta este prevazuta intre orele 16 - 1930, cu o pauza de cafea la ora 1730.

Taxa de participare este de 100 lei/persoana; membrii IFA Romania sunt scutiţi de taxa de participare, iar membrii C.E.C.C.A.R. , vor plăti o taxa de 50 lei/persoană.

Cu această ocazie, veţi primi informaţii despre activitatea International Fiscal Association si despre posibilitatea de a deveni membru al acestei organizaţii.

Detalii pentru achitarea taxei de participare:

Suma: 100 RON/50 RON

Beneficiar: Asociatia Internationala de Fiscalitate – Romania

CUI: 22569210

Cont: RO04RNCB0082098199610001

Banca: Banca Comerciala Romana, Sucursala Bucuresti - Unirea

Vă rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la adresa de e-mail: ifaromania@ifaromania.ro pana cel tarziu 14 noiembrie 2012.Cu stima,

Radu Bufan – Presedinte IFA Romania

Florin Dobre - Secretar General IFA Romania

30 Martie 2012
Alegeri membri Comitet Executiv 2012

In cadrul Adunarii Generale a IFA Romania din 2012 se vor desfasura alegeri pentru membrii Comitetului Executiv pe perioada 2012 – 2014, respectiv 2012-2016 pentru Presedintele Asociatiei. Astfel, se vor alege:
- Presedintele IFA Romania
- Secretarul General IFA Romania
- Trezorierul IFA Romania
- 3 membri în Comitetul Executiv al IFA Romania.

Perioada de depunere a candidaturilor este 30 Martie 2012 – 10 Aprilie 2012. Toti membrii interesati de a candida sunt invitati sa trimita dosarul de candidatura la adresa Asociatia Internatională de Fiscalitate - Romania

Int. Pielari, Nr. 1, Sector 4, Bucuresti. Dosarul se poate depune si personal, la aceeasi adresa, de luni pana vineri intre orele 08.00 – 16.00

Dosarul de candidatura cuprinde:
a) Declaratie de candidatura;
b) CV;
c) Program de activitate pentru mandatul 2012 – 2014.

15 Ianuarie 2012
Inchiderea anului fiscal 2011

In data de 23 ianuarie 2012 intre orele 16.30 – 18.30 IFA Romania organizeaza o dezbatere cu tema “„Inchiderea anului fiscal 2011”.
Dezbaterea va fi moderată de dl lect. univ. dr. Florentin Caloian, preşedinte Filiala CECCAR Bucureşti si dl. Asist. univ. drd. Florin Dobre, Secretar General Interimar IFA România si isi propune sa supuna discutiei principalele probleme cu care se confrunta contribuabilii la inchiderea anului fiscal 2011.


Locaţia: Int. Pielari, Nr. 1, Sector 4, Bucuresti (la sediul IFA Romania)
Taxa de participare: Gratuit pentru membrii IFA Romania, 100 RON pentru nemembrii IFA Romania


Detalii pentru achitarea taxei de participare:
Suma: 100 RON
Beneficiar: Asociatia Internationala de Fiscalitate – Romania
CUI: 22569210
Cont: RO04RNCB0082098199610001
Banca: Banca Comerciala Romana, Sucursala Bucuresti - Unirea
Pentru inregistrare la eveniment va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa ifaromania@ifaromania.ro pana cel tarziu 22 ianuarie 2012.
19 Octombrie 2011
Masa Rotunda: Legislatia si practica fiscala - intre vechi si nou

In data de 03 noiembrie 2011 intre orele 16.30 – 19-30 CECCAR filiala Bucuresti impreună cu IFA Romania organizeaza masa rotunda cu tema „Legislatia si practica fiscala - intre vechi si nou”.
La masa rotunda vor fi invitati pentru a susţine prezentari:

dna Iulia Vaduva – „Codul de procedura fiscala”, avocat, specialist in legislatie fiscala


dl. lect.univ.dr. Florentin Caloian – „Modificari privind impozitul pe profit. Contractul de fiducie”,


dl. asist.univ.drd. Florin Dobre – „Modificari privind impozitul pe venit si taxa pe valoarea adaugata”


Locaţia – Palatul Patriarhiei – Sala Conventus, str. Dealul Mitropoliei, nr. 25, Sector 4, Bucureşti.

Pentru inregistrare la eveniment va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa ifaromania@ifaromania.ro .21 Martie 2011
Raspuns MFP document de pozitie IFA februarie 2011

RASPUNSUL DOMNULUI DIRECTOR GENERAL AL DIRECTIEI GENERALE LEGISLATIE COD FISCAL din cadrul MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, DORU PETRU DUDAS la documentul de pozitie al IFA Romania privind definitivarea anului fiscal 2010 folosind doua perioade fiscale din data de 07 februarie 2011.

Download Raspuns_mfp_document_de_pozitie_ifa_februarie_2011_63428.pdf


18 Martie 2011
Dezbatere Fiscalitate 24 martie 2011

In data de 24 martie 2011 între orele 16.30-18.30 IFA Romania organizeaza o dezbatere cu tema “Inspectia fiscala – aspecte practice”.

La dezbatere este invitata doamna Andreea Cojocaru - PricewaterhouseCoopers si D&B David si Baias SCA, societatea corespondenta de avocatura PricewaterhouseCoopers. Doamna Andreea Cojocaru este membra a Baroului Bucuresti din anul 2006 si practica avocatura la D&B David si Baias din anul 2009.


Conducnd departamentul de litigii al unei importante firme de avocatura romanesti, Andreea a dobandit o impresionanta experienta in domeniul dreptului civil, comercial si fiscal. Andreea a reprezentat cu succes numeroase companii multinationale in fata instantelor de judecata si a instantelor arbitrale in actiuni de recuperare a debitelor impotriva Statului Roman, actiuni privind dreptul de proprietate, precum si numeroase actiuni civile, comerciale sau de drept fiscal.


Locatia: Int. Pielari, Nr. 1, Sector 4, Bucuresti (la sediul IFA Romania)
Taxa de participare: Gratuit pentru membrii IFA România, 100 RON pentru nemembrii IFA Romania


Detalii pentru achitarea taxei de participare:
Suma: 100 RON
Beneficiar: Asociatia Internationala de Fiscalitate – Romania
CUI: 22569210
Cont: RO04RNCB0082098199610001
Banca: Banca Comerciala Romana, Sucursala Bucuresti - Unirea
Pentru inregistrare la eveniment va rugam sa transmiteti un e-mail la adresa ifaromania@ifaromania.ro pana cel tarziu joi, 24 martie 2011, orele 12:00.14 Martie 2011
Convocare pentru Adunarea Generala a Membrilor


Download Convocare_pentru_adunarea_generala_a_membrilor_34267.doc


Pagina 3 din 6   
1 2 3 4 5 next 5 pages »

© 2019 IFA ROMANIA - Toate drepturile rezervate   |   Site realizat de Triumf ®