«
Sunteti aici :: Noutati - Evenimente
Cine suntemConducerea IFA RomaniaSeminarii / EvenimentePublicatiiCum ma inscriuYINLegaturi utileNoutati - EvenimenteNoutati - Publicatii
IFA Central
DocumenteLista membriUtilizatori forumForum
Noutati - Evenimente

Pagina 2 din 5   
1 2 3 4 5

10 Martie 2014
Adunarea Generala a Membrilor IFA Romania 2014

In ziua de 11 Aprile 2014, la ora 14.00 va avea loc Adunarea Generală a Membrilor IFA Romania. Locul de desfasurare a acesteia este Intrarea Pielari, Nr. 1, Etaj 4.

Ordinea de zi privind problemele supuse votului dvs. este urmatoarea:

1. Aprobare Raport anual al IFA Romania pe anul 2013

2. Aprobare situatii financiare ale IFA Romania pe anul 2013

3. Aprobarea programului de activitate a IFA Romania pe anul 2014

4. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2014

5. Alegeri Comitet Executiv IFA Romania

6. Diverse

Va rugam sa confirmati participarea dvs. pana la data de 10.04.2014. Mentionam ca aceasta informatie ne este necesara din considerente organizatorice pentru o cat mai buna gestionare a acestui eveniment.


10 Martie 2014
Alegeri Comitet Executiv IFA Romania

In cadrul Adunarii Generale a IFA Romania din 2014 se vor desfasura alegeri pentru membrii Comitetului Executiv pe perioada 2014 – 2016. Astfel, se vor alege:


- Secretarul General IFA Romania
- Trezorierul IFA Romania
- membrii în Comitetul Executiv al IFA Romania.

Perioada de depunere a candidaturilor este 30 Martie 2014 – 10 Aprilie 2014. Toti membrii interesati de a candida sunt invitati sa trimita dosarul de candidatura la adresa de email ifaromania@ifaromania.ro sau la adresa Asociatia Internatională de Fiscalitate - Romania, Int. Pielari, Nr. 1, Sector 4, Bucuresti. Dosarul se poate depune si personal, la aceeasi adresa, de luni pana vineri intre orele 08.00 – 16.00


Dosarul de candidatura cuprinde:
a) Declaratie de candidatura;
b) CV;
c) Program de activitate pentru mandatul 2014 – 2016.


08 Octombrie 2013
CONFERINTA IFA Romania 2013

IMPOZITAREA. Instrumente si proceduri aplicabile. Concepte juridice ale Uniunii Europene.

IFA Romania organizeaza in data de 8 Noiembrie 2013 conferinta cu tema "IMPOZITAREA. Instrumente si proceduri aplicabile. Concepte juridice ale Uniunii Europene"

Acest eveniment isi propune sa reuneasca profesionisti si practicieni din domeniile juridic si fiscal, reprezentanţi ai
autorităţilor publice locale si centrale, ai universităţilor şi mediului de afaceri, pentru a aborda urmstoarele teme:
* Libertatile europene fundamentale
* Instanţele nationale si procedura întrebarilor preliminare
* Deducerea TVA prin prisma directivelor Uniunii Europene
* Scutirea de TVA privind livrările intracomunitare
* Aplicarea cerintelor IFRS intre interesul contabil si interesul fiscal
* Noutatile fiscale 2014

Conferinţa este prevazuta intre orele 14.00 - 19.30, cu doua pauze de cafea la orele 16.00, respectiv 18.00.
Locatia desfasurari evenimentului este Sediul IFA România – Amfiteatrul „Marin Toma”(CECCAR Filiala Bucuresti) Intrarea Pielari, nr. 1, Sector 4, Bucureşti
Agenda evenimentului, conţinând detaliile organizatorice o veţi găsi alăturat.
Cu această ocazie, veţi primi informaţii despre activitatea International Fiscal Association şi despre posibilitatea de a deveni membru al acestei organizaţii. Informaţiile sunt disponibile în formă succintă şi la www.ifaromania.ro.
În speranţa participării la acest eveniment, vă rugăm să confirmaţi prezenţa dumneavoastră la adresa de e-mail: ifaromania@ifaromania.ro, până cel târziu 1 noiembrie 2013.

Taxa de participare este de 150 lei/persoană; membrii IFA România sunt scutiţi de taxa de participare, iar membrii
C.E.C.C.A.R., C.A.F.R., C.C.F. vor plăti o taxă de 75 lei/persoană.

Detalii pentru achitarea taxei de participare:
Suma: 150 RON/75 RON
Beneficiar: Asociaţia Internaţională de Fiscalitate – România; CUI: 22569210
Banca: Banca Comercială Română, Sucursala Bucureşti – Unirea; Cont: RO04RNCB0082098199610001

Download Impozitarea._instrumente_si_proceduri_aplicabile._concepte_j_80221.pdf


07 Octombrie 2013
Lector: Daniel Anghel


Download Lector_daniel_anghel-pwc_46131.doc


07 Octombrie 2013
Lector: Vladimir Marinescu


Download Lector_vladimir_marinescu_49142.doc


07 Octombrie 2013
Lector: Dan Dascalu


Download Lector_dan_dascalu_32754.doc


07 Octombrie 2013
Lector: Ciprian Paun


http://econ.ubbcluj.ro/cv.php?id=32http://in-side.ro/avocati-in-conlucrare/avocat-ciprian-paun/28 Martie 2013
Adunarea Generala a Membrilor IFA

In ziua de 27 Aprile 2013, la ora 10.00 va avea loc Adunarea Generală a Membrilor IFA Romania. Locul de desfasurare a acesteia este Intrarea Pielari, Nr. 1, Etaj 4.

Ordinea de zi privind problemele supuse votului dvs. este urmatoarea:

1. Aprobare Raport anual al IFA Romania pe anul 2012

2. Aprobare situatii financiare ale IFA Romania pe anul 2012

3. Aprobarea programului de activitate a IFA Romania pe anul 2013

4. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2013

5. Strategia IFA Romania pentru 2013-2016

6. Diverse

Va rugam sa confirmati participarea dvs. pana la data de 25.04.2013. Mentionam ca aceasta informatie ne este necesara din considerente organizatorice pentru o cat mai buna gestionare a acestui eveniment.

IFA România organizeaza o conferinta cu ocazia adunarii generale. Va rugam sa gasiti atasat invitatia.


Download Adunarea_generala_a_membrilor_ifa_2988.pdf


27 Noiembrie 2012
Evenimente IFA Romania - Noiembrie 2012

In luna noiembrie 2012 IFA Romania a organizat o serie de evenimente ce au avut ca obiectiv prezentarea celor mai importante modificari din legislatia fiscala nationala si internationala.

In data de 15 noiembrie 2012, amfiteatrul Basilescu al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti a găzduit Conferinţa IFA România. Aşa cum am fost obisnuiti, in cadrul conferintei au fost abordate doua subiecte importante, unul dintre acestea, s-a axat pe legislatia fiscala internationala si a fost prezentat de prof. Jacques Malherbe - Professor of law emeritus Catholic University of Louvain si Avocat (Partner, Liedekerke, Brussels) împreuna cu dl. Ing. Ec. Nanu Bogdan, Partner - Associated Business Advisors.

Prof. Jacques Malherbe a prezentat ultimele modificari din legislatia fiscala internationala privind impozitarea profiturilor in tratatele privind dubla impozitare. S-a discutat despre sediul permanent si particularitatiile privind santierele de constructii, exceptii si particularitati. Au fost evidentiate particularitatile din statele membre ale Uniunii Europene si din legislatia OECD privind sediile permanente. Importanta si impactul sediului permanent al persoanei fizice. S-a dezbătut cu interes subiectul privind contractul de comision si filiale societatilor pentru a evidentia modalitatea de recunoastere a acestora la nivel international. Diferentele intre dreptul cutumiar si dreptul civil precum si speta Zimmer SAS.

S-a precizat propunerea OECD cu privire la sediile permanente aferente serviciilor, precum noul articol 7 din OECD cu privire la atribuirea profitului aferent sediului permanent.

Alte aspecte pe care Prof. Jacques Malherbe le-a comunicat participantilor la conferintă a vizat schimbul de informatii si paradisurile fiscale precum si rolul acestora in declansarea crizei economice.

Dl. Ing. Ec. Nanu Bogdan, a prezentat cele mai importante aspecte cu privire la tratatul de evitare a dublei impuneri dintre România si Moldova, cum se poate optimiza costul fiscal pentru filialele din Moldova dar si riscurile care pot să reconsidere activitatea si să majoreze costul fiscal.

Cea de a doua prezentare din cadrul conferintei a fost dedicată noului sistem de TVA la incasare, prezentarea a fost sustinuta de asist.univ.drd. Florin Dobre, Secretar General IFA Romania şi de lect.univ.dr. Florentin Caloian, Presedinte CECCAR – Filiala Bucuresti. A fost explicat mecanismul de functionare a noului sistem de TVA si s-au evidentiat dificultatile de implementare. Au fost expuse neconcordante cu privire la neutralitatea TVA care contravine legislatiei comunitare, problemele privind afectarea de sistemul TVA la încasare a partenerilor de afaceri care nu aplica sistemul TVA la incasare. De asemenea este posibil ca unele IMM sa nu fie avantajate de sistemul TVA la incasare si sa prefere aplicarea regulilor generale privind TVA. In alte state membre ale UE sistemul TVA la incasare este optional, spre deosebire de acestea, in Romania acest sistem este obligatoriu. De asemenea contribuabilii care nu aplica sistemul TVA la incasare vor fi afectati de acest sistem daca au tranzacţii cu contribuabili din regimul special de TVA, acestia fiind si ei obligati sa intocmeasca registre complexe.

Alte evenimente organizate de IFA filiala Romania in cadrul YIN (Reteaua de tineri IFA), au fost cele dedicate tinerilor, fiind organizate la Academia de Studii Economice din Bucuresti si la Universitatea Valahia din Targoviste. Eu fost prezentate doua teme, iar expunerea a avut un grad de dificultate progresiv, s-au prezentat mai intai aspectele generale legate de temele respective, urmand ca spre final aspectele prezentate sa fie mai tehnice pentru a ajuta si masteranzi si doctoranzii: una pe impozite directe, legata de optimizarea impozitarii veniturilor obtinute de persoanele fizice, sustinuta de lect.univ.dr. Emilian Miricescu, Responsabil YIN în care s-au prezentat cele mai bune solutii pe care contribuabilii persoane fizice le pot adopta pentru a impozita veniturile obtinute prin contract de munca, contract/conventie civila, contract privind plata drepturilor de autor, P.F.A., I.I.sau IF.

Cea de-a doua tema prezentată în cadrul YIN a vizat sistemul TVA la incasare si a fost prezentată de dl asist.univ.drd. Florin Dobre si de dna conf.univ.dr. Mihaela Teodorescu. Domnul Florin Dobre a prezentat principiile sistemului TVA la incasare, iar doamna Mihaela Teodorescu a prezentat impactul pe care regimul special de TVA îl are asupra finantarii activitatii de exploatare a intreprinderii. S-au identificat influentele noului sistem de TVA asupra Nevoi de fond de rulment pentru exploatare, cu impact asupra duratei medie de rotatie a fiecarui element al NFRE exprimata in zile (rata de rotatie partiala) si a Rata de structura (ponderea componentei valorice specifice in cifra de afaceri). De asemenea au mai fost prezentate situatiile in care societatea are nevoie de finantare suplimentare pentru a finanta TVA pe care o colecteaza si trebuie sa o vireze la bugetul de stat.


Pagina 2 din 5   
1 2 3 4 5

© 2017 IFA ROMANIA - Toate drepturile rezervate   |   Site realizat de Triumf ®