«
Sunteti aici :: Noutati - Evenimente
Cine suntemConducerea IFA RomaniaSeminarii / EvenimentePublicatiiCum ma inscriuYINLegaturi utileNoutati - EvenimenteNoutati - Publicatii
IFA Central
DocumenteLista membriUtilizatori forumForum
Noutati - Evenimente

Pagina 1 din 6   
1 2 3 4 5 next 5 pages »

01 Martie 2018
Adunarea Generala a Membrilor IFA 2018

In ziua de 26 Aprile 2018, la ora 14.00 va avea loc Adunarea Generală a Membrilor IFA Romania. Locul de desfasurare a acesteia este Str. Zborului, Nr. 10, Parter.

Ordinea de zi privind problemele supuse votului dvs. este urmatoarea:

1. Aprobare situatii financiare ale IFA Romania pe anul 2017

2. Aprobarea programului de activitate a IFA Romania pe anul 2018

3. Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018

4. Diverse

Va rugam sa confirmati participarea dvs. pana la data de 20.04.2018. Mentionam ca aceasta informatie ne este necesara din considerente organizatorice pentru o cat mai buna gestionare a acestui eveniment.


18 Octombrie 2017
Conferinta Nationala de Drept Fiscal 2017

JOI, 26 Octombrie 2017 (orele 15.00-20.00) și VINERI, 27 octombrie 2017 (orele 9.00-18.00)
Sala Constantin Stoicescu, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-45, sector 5

Conferința se adresează în special juriştilor specializaţi în materie fiscală: avocaţi, judecători, consilieri juridici, dar şi consultanţilor fiscali preocupaţi de aspectele juridice ale fiscalităţii, iar tematica evenimentului este structurată în două mari secțiuni: (I) Drept fiscal material (joi, 26 octombrie) și (II) Procedură fiscală și contencios fiscal, în care vom avea ca speakeri invitați din cadrul instanțelor judecătorești, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, din mediul universitar, precum și practicieni de la importante case de avocatură și firme de consultanță fiscală.

Programul conferintei este disponibil mai jos.

Download Conferinta_nationala_de_drept_fiscal_2017_85715.pdf


31 August 2017
CEE Tax Lab 2017

8-9 Septembrie 2017 Cluj Napoca

Faculty of Economics and Business Administration
58-60 Teodor Mihali Street, Babeş-Bolyai University Cluj-Napoca

Agenda evenimentului se gaseste la linkul de mai jos.

Download Cee_tax_lab_2017_25835.pdf


02 Februarie 2016
Codul fiscal cu normele 2016

Codul fiscal cu Normele metodologice de aplicare 2016

Download Codul_fiscal_cu_normele_2016_99988.rar


30 Decembrie 2015
Noul Cod Fiscal si Codul de Procedura fiscala

Colectie de prezentari privind principalele modificari in Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala
Download Noul_cod_fiscal_si_codul_de_procedura_fiscala_13254.pdf


10 Octombrie 2015
Conferinta Nationala de Drept Fiscal 2015

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE DREPT FISCAL – ediţia 2015
Sala Constantin Stoicescu – Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti30 - 31 octombrie 2015

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept a Universităţii de Vest,
International Fiscal Association România

în parteneriat cu

Editura Hamangiu,

organizează

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE DREPT FISCAL – ediţia 2015

Noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală – provocări actuale pentru practicienii dreptului fiscal
Vineri, 30 octombrie 2015 – sâmbătă, 31 octombrie 2015
Sala Constantin Stoicescu – Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti,

bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-45, sector 5

Conferinţa Naţională de Drept Fiscal, aflată la a doua ediţie, se adresează în special juriştilor specializaţi în materie fiscală: avocaţi, judecători, consilieri juridici, dar şi consultanţilor fiscali preocupaţi de aspectele juridice ale fiscalităţii.
În prima zi, problematica TVA va fi în centrul discuţiilor, animată de doi „monştri sacri” ai domeniului, avocaţii Roberto Michieletto şi Christian Amand, ambii din Bruxelles, fiecare cuimportante contribuţii la elaborarea actelor normative ale UE în domeniul fiscalităţii, care se adaugă îndelungatei lor experienţe practice în TVA. Roberto a lucrat mai mult de partea legiuitorului (Comisia,Consiliul şi Parlamentul), iar Christian a reprezentat Confederaţia Fiscală Europeană la elaborarea acestor acte normative.
Participanţii vor avea ocazia să primească răspunsuri calificate de la specialişti de formaţie juridică la un nivel care nu s-a mai întâlnit în Romania, în materia TVA, atât din partea celor doi invitaţi, cât şi a unor oficiali ai ANAF, precum şi din partea unor avocaţi români specializaţi în dreptul fiscal.

Tot în prima zi, universitari de excepţie ai domeniului, care sunt şi avocaţi practicieni, vor discuta aspecte de principiu, cu importante valenţe practice, ale reglementării fiscale, dintre care amintim pe: Conf. dr. Dan Şova (Universitatea din Bucureşti), Dr. Dan Dascălu (PwC, profesor asociat la Universitatea Bucureşti), dr. Daniela Nemoianu (KPMG, profesor asociat la Universitatea din Bucureşti).

În ziua a doua, noile dispoziţii de procedură fiscală vor ţine capul de afiş, discuţiile fiind animate de specialişti din conducerea direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (drd. Tanţi Anghel, director adjunct, şi drd. Mihai Brăgaru, şef serviciu), de universitari cu experienţă în domeniu, dintre care amintim pe Conf. dr. Ciprian Păun (Universitatea Babeş-Bolyai), Lect. dr. Cosmin Flavius Costaş (Universitatea Babeş-Bolyai).

De asemenea, va avea loc prezentarea volumului Ghidul directivelor europene privind TVA, excepţionala lucrare a profesorilor Ben Terra şi Julie Kajus - control ştiinţific şi revizie traducere: Prof. univ. dr. Radu BUFAN, UVT, profesor asociat la Universitatea din Bucureşti, preşedinte al IFA Romania, Florin DOBRE şi Natalia ŞVIDCHI, publicată la Editura Hamangiu.

Taxa de participare este de 150 lei/ persoana (TVA inclus). Membrii IFA au gratuit accesul la eveniment.

Plata se face în contul , deschis la BCR Crângași – București, S.C. Editura Hamangiu S.R.L. (J40/4082/2006; CIF RO18469418).
Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare ne puteţi scrie pe adresa de e-mail: ifaromania@ifaromania.ro


29 Martie 2015
Klaus Vogel on Double Tax Conventions

Va invitam la cautarea unor soluții practice despre cele mai complexe probleme privind dubla impozitare internațională prin participarea la conferința “Klaus Vogel on Double Taxation Conventions”
Cadrul discuției este oferit de apariția celei de-a patra ediții a lucrării: Klaus Vogel on Double Taxation Conventions. Sunt discutate cele mai recente și mai importante probleme privind dubla impozitare internațională. Coordonatorul lucrării, Prof. Rust, clarifică cu specialiștii români aspectele practice și modul în care se interpretează corect convențiile de evitare a dublei impuneri.
Klaus Vogel on Double Tax Conventions este considerată lucrarea de referinţă la nivel internaţional, fiind un standard pentru lucrările de fiscalitate. Aceasta a patra ediţie a fost complet revizuită şi actualizată, pentru a oferi informaţii complete şi actuale despre convenţiile fiscale de evitare a dublei impuneri.
Convențiile de evitare a dublei impuneri sunt fundamentul fiscalităţii internaţionale. Există, însă, foarte multe probleme de interpretare. Această lucrare oferă răspunsuri pentru problemele controversate.
Beneficiați de o reducere în valoare de 200 Euro la achiziționarea cărții Klaus Vogel on Double Tax Conventions (prețul de listă: 400 Euro).
Cartea se bazează, între altele, pe Convenția Model OECD și Comentariile din iulie 2014 şi conţine, de asemenea, jurisprudenţă relevantă şi doctrină.
De la ultima ediţie a cărţii, din 1997, s-au înregistrat evoluţii importante în acest domeniu. Autorii discută aceste evoluţii şi efectul lor asupra practicienilor din domeniu, raportându-se la jurisprudența actuală a țărilor emergente.

link-ul de mai jos trimite la pagina oficiala a editurii:
http://info.wolterskluwer.ro/double-taxation/


Pentru orice informatii va rugam sa ne contactati la ifaromania@ifaromania.ro05 Octombrie 2014
Deductibilitatea TVA. O provocare!

In data de 22 noiembrie 2015, intre orele 12.00-13.00, IFA Romania va organiza impreuna cu CECCAR, masă rotundă cu tema: „Deductibilitatea TVA, o provocare”, prezinta: Florin Dobre, asistent univ.dr., secretar general IFA România, director Birou fiscalitate CECCAR si dna Adriana Popa, conf. univ. dr., trezorier IFA România.


03 Octombrie 2014
Fiscalitatea. Incotro?

In data de 21 noiembrie 2014, în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, se va prezenta participantilor la întâlnirea profesională aspecte ce țin de fiscalitate și de evoluția acesteia în țara noastră. Participarea este gratuita pentru membrii IFA Romania, pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresa de email ifaromania@ifaromania.roPagina 1 din 6   
1 2 3 4 5 next 5 pages »

© 2018 IFA ROMANIA - Toate drepturile rezervate   |   Site realizat de Triumf ®